Dr. Erdoğan METO

28.10.2015 1257

Dr. Erdoğan METO Kimdir?

(1924 – 1963)

Dr. Erdoğan METO 1924 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Tıp Fakültesine girdi. 1949 yılında mezun olan METO; ihtisasını iç hastalıkları üzerine yaptı.
              Dr.METO edebiyata olan ilgisini okul yıllarından itibaren sürdürdü. Türk Edebiyatına Fransızca ve İngilizceden tercüme ettiği sayısız eser kazandırdı. 1947 yılında aldığı Yunus Nabi Edebiyat Ödülü ise edebiyat alanındaki başarılarını perçinledi.
              Adana’da serbest olarak yürüttüğü tıp çalışmalarını da başarıyla devam ettiren Dr. Erdoğan METO, bir dönem Adana tabipler Odası Başkanlığı da yaptı.
              İnsan sevgisini Anadolu insanıyla pekiştiren, sayısız hastaya şifa veren, edebi çalışmalarıyla Türk edebiyatına katkıları bulunan Dr. Erdoğan METO; Nimet Dr.Erdoğan METO Özel eğitim uygulama Okulu çocuklarının kalbinde yaşamaya devam ediyor.