Nimet METO

28.10.2015 1727

Nimet METO Kimdir?

Nimet METO 1931 yılında dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Bolu’da okuyan METO 1952 yılında hemşirelik okulundan mezun oldu. 1957 – 1958 yıllarında Dünya Sağlık Teşkilatı alan METO; çalışmalarını bu dönem İngiltere’de sürdürdü.
              1968 yılında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.
Sağlık alanındaki başarılarına sayısız öğrenciler yetiştirerek devam etti.
              Ankara Sağlık İdaresi Yüksek Okulu İngilizce Öğretmenliğinden emekli oldu.
Genç yaşında eşini kaybeden METO; 2008 yılında ise oğlu Mehmet METO’yu pankreas kanserinden kaybetti.
             Türkiye’de yardımseverliği ile sayısız öğrenciye ulaşan Nimet METO; Nimet Dr.Erdoğan METO Özel Eğitim Uygulama Okuluna ek olarak yeni eğitim kurumları açmaya devam ediyor.